Wat is Shiatsu ?

De oude Chinezen ontwikkelden een systeem om te diagnosticeren en te behandelen op basis van bijna 700 punten op het lichaam, die door  energiestromen via de meridianen met elkaar verbonden zijn.

Deze punten worden tsubo’s genoemd en zijn te beschouwen als spanningspunten die corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. 

Een belangrijke behandelmethode is acupunctuur, waarbij naalden op punten langs de meridiaanlijnen gezet worden om de energiestroom te corrigeren.

Deze kennis kwam ruim duizend jaar geleden naar Japan.

Rond 1920 introduceerde Tokujiro Namikoshi Shiatsu als een therapeutisch systeem geïntegreerd in de moderne anatomie en fysiologie. Om zijn systeem te beschrijven gebruikte hij het woord Shiatsu, dat letterlijk "vingerdruk" betekent.

De Shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de duimen en vingers, de handpalmen, elleboog en knie op specifieke punten op het lichaam. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam.

Strekkingen en rotaties  maken vaak ook deel uit van de behandeling.


Effect van shiatsu massage

Shiatsu massage herstelt de balans tussen lichaam en geest doordat geblokkeerde Qi opnieuw in beweging wordt gebracht.

Deze doorstroming van Qi heft klachten op of vermindert deze, en bevordert bovendien in het algemeen de vitaliteit en gezondheid.

Evenwicht is een voorwaarde voor herstel en groei.

Wanneer door het toepassen van Shiatsu de verstoorde energiebalans in evenwicht wordt gebracht, is het lichaam in staat zelf kwalen en ziektes te bestrijden.

De hoeveelheid druk wordt tijdens de behandeling aangepast aan de constitutie en conditie van de cliënt, de behandeling wordt dus specifiek afgestemd op diens situatie.
Shiatsu werkt helend en preventief, biedt ondersteuning bij andere therapieën en is geschikt voor jong en oud.

 

Shiatsu Eibergen

Lariksweg 6

7151 XW Eibergen

email: info@shiatsueibergen.nl

tel: 06 5329 2010